Najpopularniejszy stołeczny food hall uzyskał aktualizację ekologicznego certyfikatu BREEAM do poziomu Excellent. Tym samym Hala Koszyki znalazła się w wąskim gronie najbardziej ekologicznych budynków wielofunkcyjnych w Warszawie.
Biorąc pod uwagę specyfikę Hali Koszyki, obiektu historycznego i wielofunkcyjnego o stosunkowo niewielkiej kubaturze, to bardzo duże osiągnięcie, które możliwe było głównie dzięki najwyższemu poziomowi zarządzania obiektem. Wyższy poziom certyfikatu BREEAM oznacza również, że Hala stała się bardziej ekologiczna niż większość tego typu konkurencyjnych obiektów, często młodszych, co jest dla nas powodem do dumy – Maciej Kamiński, Head of Property & Facility Management w firmie Globalworth Poland, która jest właścicielem i zarządcą Hali Koszyki
Hala Koszyki została wzniesiona ponad 100 lat temu przy ulicy Koszykowej w Warszawie na terenie ówczesnego folwarku Koszyki. Zaprojektowana w secesyjnym stylu przez architekta Juliusza Dzierżanowskiego, dopiero jesienią 2016 roku wróciła na mapę miasta jako wyjątkowy punkt towarzyski i kulinarny, gdzie można zjeść w kilkunastu restauracjach i barach lub kupić produkty spożywcze do domu. Kompleks obejmuje 16 000 mkw. powierzchni biurowej i 6 500 mkw. powierzchni handlowej. Właścicielem i zarządcą Hali Koszyki jest Globalworth.