Grupa White Stone wraz z Restauracją Forty włączyła się w ogólnopolską akcję #WzywamyPosiłki, w ramach której lokale gastronomiczne dostarczają jedzenie dla pracowników szpitali. W obliczu pandemii personel medyczny i reszta kadry pracują jeszcze intensywniej w bardzo trudnych warunkach. Pierwsza partia posiłków trafiła jeszcze przed Świętami do Centrum Onkologii oraz na SOR Szpitala Praskiego w Warszawie.
Katarzyna Szymborska, co-CEO w White Stone Development:
„Szczególnie teraz, kiedy mierzymy się z nowymi zagrożeniami, ograniczeniami w funkcjonowaniu naszego codziennego życia oraz całej gospodarki, musimy wykazać się empatią w stosunku do innych, zadbać o siebie nawzajem. Jako deweloper działający od lat na rynku nieruchomości komercyjnych i mieszkaniowych, zawsze koncentrujemy się na wzmacnianiu lokalnych społeczności. Na co dzień dostarczamy przestrzenie wpasowujące się w potrzeby tych społeczności, a także angażujemy się w projekty artystyczne i kulturalne. Dziś nasza pomoc ma inny wymiar. Chcemy realnie ulżyć pracownikom warszawskich szpitali w ekstremalnie trudnych warunkach opiekującym się pacjentami nie tylko oddziałów zakaźnych, ale też m.in. onkologicznych. Tam również z powodu epidemii i kwarantanny brakuje rąk do pracy, co dodatkowo obciąża personel”.
Tomasz Czudowski, pomysłodawca i współwłaściciel Restauracji Forty:
„Pandemia dotyka nas wszystkich na różne sposoby. Chociaż sami przechodzimy trudny okres i walczymy o przetrwanie, to postanowiliśmy włączyć się aktywnie w pomoc pracującemu na okrągło personelowi szpitali. Oni dbają o zdrowie nas samych i naszych bliskich, my możemy odwdzięczyć się robiąc to, co umiemy najlepiej, gotując”.
Gastronomia pomaga, chociaż sama jest w potrzebie
Katarzyna Szymborska, co-CEO w White Stone Development:
„Z naszej pasji do tworzenia wyjątkowych miejsc, w których dobry design łączy się z kulturą i sztuką, wynika zaangażowanie White Stone w projekty takie, jak Restauracja Forty. Nie ulega wątpliwości, że w interesie całej branży inwestorów, deweloperów i zarządzających nieruchomościami komercyjnymi jest, aby stanowiący ważną grupę najemców, restauratorzy przetrwali aktualny kryzys. Gratuluję pomysłodawcom tej oddolnej inicjatywy i gorąco zachęcam do korzystania z platformy do zamawiania jedzenia w już kilkudziesięciu różnorodnych restauracjach”.
Więcej informacji z branży nieruchomości tutaj.